Linas hamburgerbröd – Recept LCHF/Glutenfritt

Här kommer receptet på det gudomligt goda hamburgerbröden som också är finfina att ha som frallor! Går utmärkt att frysa in.
Enjoy!

Du behöver:
5 stora ägg

1 msk vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
2,5 dl riven ost
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa äggen och grädden riktigt ”pösigt” med hjälp av en elvisp (vispa minst 2 minuter!)
Tillsätt den rivna osten.

Blanda alla de torra ingredienserna i en separat skål och vänd sedan ner i dem vispade äggen.
Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Klicka sedan ut bullar på en bakplåtsklädd plåt, toppa med vispat ägg och sesamfrön om du vill. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
När jag använder mina frallor som hamburgerbröd strör jag över sesamfrön innan jag gräddar dem i ugnen.

14 reaktioner till “Linas hamburgerbröd – Recept LCHF/Glutenfritt”

    1. Hej!
      Absolut. Det går lika bra att använda vatten eller varför inte mandelmjölk? Den rivna osten kan du skippa men ta då liiite mer vätska. Kör hårt! 🙂

    1. Men jösses, helt missat din kommentar! Ja det stämmer fint Mattias, i med grädden i äggvispet. Jag har korrigerat detta i receptet nu 🙂 Ha det toppen!

Lämna ett svar till Elli Avbryt svar