Här kommer receptet på det gudomligt goda hamburgerbröden som också är finfina att ha som frallor! Går utmärkt att frysa in.
Enjoy!

Du behöver:
5 stora ägg

1 msk vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
2,5 dl riven ost
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa äggen och grädden riktigt ”pösigt” med hjälp av en elvisp (vispa minst 2 minuter!)
Tillsätt den rivna osten.

Blanda alla de torra ingredienserna i en separat skål och vänd sedan ner i dem vispade äggen.
Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Klicka sedan ut bullar på en bakplåtsklädd plåt, toppa med vispat ägg och sesamfrön om du vill. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
När jag använder mina frallor som hamburgerbröd strör jag över sesamfrön innan jag gräddar dem i ugnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kanske också gillar …

18 kommentarer

  1. Hej hur många bullar blir det?

    1. Hej!
      Det blir 4 stycken stora hamburgerbröd eller 6 ”normalstora”. Jag gör lite olika beroende på hur stora hamburgare vi ska ha 😉
      Lycka till!

  2. […] På förfrågan kommer här en länk direkt till receptet: Linas frallor (hamburgerbröd) LCHF […]

  3. Tack för detta! Helt underbara!

    1. Åh men tack för din kommentar! Vad glad jag blir ☺ Ha en fin kväll!

  4. Hej, något tips på om man ej använder mjölkprodukter. Tänkte istället för vispgrädde?

    1. Hej!
      Absolut. Det går lika bra att använda vatten eller varför inte mandelmjölk? Den rivna osten kan du skippa men ta då liiite mer vätska. Kör hårt! 🙂

  5. Tusen tack! Ser mycket lovande ut 🙂

    1. Så lite så! 🙂
      Åh vad bra!

  6. […] med grabbarna idag och det var riktigt gott. Bakade mina goa hamburgerbröd tidigare idag och gjorde sedan chicken burgers med nygrillad kycklingfilé, grönsaker, majonäs […]

  7. […] är faktiskt en av mina favoriträtter. Jag bakar alltid brödet själv och har ett absolut favoritrecept som ni hittar här. Går snabbt att göra, är glutenfritt, low carb och riktigt gott! Funkar lika bra som frallor till […]

  8. […] av wraps, pajskal och både när jag bakar söta bröd och mer matiga bröd. Jag använder det till frallor, limpor, pannkakor, som panering på kycklingfilé och så vidare och så vidare. Det är alltså […]

  9. Jag antar att vispgrädden ska i samtidigt som äggen.🙂

    1. Men jösses, helt missat din kommentar! Ja det stämmer fint Mattias, i med grädden i äggvispet. Jag har korrigerat detta i receptet nu 🙂 Ha det toppen!

  10. Om man skippar osten. Hur mycket vätska extra ska man ersätta med?

    1. Hej Sami, har helt missat din kommentar, ber om ursäkt. Nu har du kanske hunnit testa att baka men jag skulle känna mig fram lite med vätskan, kanske 3 msk mer vätska eller något sådant. Inte för mycket. Du ska kunna forma bröden så det får inte bli för löst.

  11. Vispade äggen till fint fluff. Oj, jag glömde grädden! I med den, och allt fluff försvann som i ett trollslag, och där stod jag med äggblask som vägrade bli fluff igen :/
    Räknade kallt med platta stackare till frallor, men jag hade helt fel!
    Fin höjd på dem och smakar toppen!
    Bytte ut en del av mandelmjölet mot pofiber, gjorde 8 frallor.

    1. Åh lätt hänt att glömma grädden, har nog också slängt i den i efterhand. Lurigt med fluff som försvinner! Jag gillar att du ändå ställde dig in på platta frallor haha. Skönt att det vände! Hoppas de smakade och tack för kommentaren

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: