On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Wraps – Tunnbröd – Pasta – LCHF

Publicerad den 13 oktober 2012 av linapetersen

Kärt barn har många namn. Det här är från början ett pastarecept som cirkulerade på de flesta lchf-bloggar för ett par månader sedan. Jag har testat det till det mesta och gillar det skarpt. Tyckte det var lite krångligt att göra i början men efter att ha gjort det några gånger har jag lixom fått in ”snitsen”.
Jag gör för det mesta wraps eller tunnbröd men det funkar som sagt lika bra att skära i tunna strimlor och använda som pasta. Tänkte prova att göra lasagneplattor av en sats någon gång men har inte riktig fått tummen ur…

Ikväll är det wraps med tacokyckling som gäller och det kommer bli otroligt gott! Strimlad kycklingfilé som jag steker i tacokrydda, strimlad sallad, tomat och paprika (har ingen gurka) och någon god sås till det – MUMS!

Istället för att babbla på om alla varianter man kan använda detta recept till tänkte jag dela med mig av det. Det finns som sagt på de flesta ”stora” kostbloggar och mitt har jag lånat ifrån Åse, på 56kilo.se.
Enjoy!

Du behöver:
4 Ägg
1,25 dl (125 g) Philadelphiaost
1/2 dl Fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost, fiberhusk och vispa ihop!
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och ”klappa” ut smeten med händerna alternativt kavla den ut till papperskanterna. (Ett tips är att pensla in det översta pappret med olivolja och lägga den oljiga sidan neråt, mot smeten, innan du sätter igång att kavla.
Låt papprena vara kvar under gräddningen.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
Skall du använda satsen som pasta så skär du tunna strimlor med hjälp av tex en pizza-skärare, kniv eller klipp med sax.
Jag brukar som sagt göra wraps av mina och delar då satsen i 4 delar, när den svalnat. Wrapsen är otroligt mättande, inte alls som ”vanliga” tunnbröd.

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: En liten bit av vardagen, Recept och middagstips

Inläggsnavigering

← Rostad blomkål
Bästa LCHF-brödet någonsin! →

1 reaktion på “Wraps – Tunnbröd – Pasta – LCHF”

  1. Pingback: Istället för pasta, potatis och ris? | Lina Petersen

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …