Kärt barn har många namn. Det här är från början ett pastarecept som cirkulerade på de flesta lchf-bloggar för ett par månader sedan. Jag har testat det till det mesta och gillar det skarpt. Tyckte det var lite krångligt att göra i början men efter att ha gjort det några gånger har jag lixom fått in ”snitsen”.
Jag gör för det mesta wraps eller tunnbröd men det funkar som sagt lika bra att skära i tunna strimlor och använda som pasta. Tänkte prova att göra lasagneplattor av en sats någon gång men har inte riktig fått tummen ur…

Ikväll är det wraps med tacokyckling som gäller och det kommer bli otroligt gott! Strimlad kycklingfilé som jag steker i tacokrydda, strimlad sallad, tomat och paprika (har ingen gurka) och någon god sås till det – MUMS!

Istället för att babbla på om alla varianter man kan använda detta recept till tänkte jag dela med mig av det. Det finns som sagt på de flesta ”stora” kostbloggar och mitt har jag lånat ifrån Åse, på 56kilo.se.
Enjoy!

Du behöver:
4 Ägg
1,25 dl (125 g) Philadelphiaost
1/2 dl Fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost, fiberhusk och vispa ihop!
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och ”klappa” ut smeten med händerna alternativt kavla den ut till papperskanterna. (Ett tips är att pensla in det översta pappret med olivolja och lägga den oljiga sidan neråt, mot smeten, innan du sätter igång att kavla.
Låt papprena vara kvar under gräddningen.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
Skall du använda satsen som pasta så skär du tunna strimlor med hjälp av tex en pizza-skärare, kniv eller klipp med sax.
Jag brukar som sagt göra wraps av mina och delar då satsen i 4 delar, när den svalnat. Wrapsen är otroligt mättande, inte alls som ”vanliga” tunnbröd.

Du kanske också gillar …

1 kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: