Kyckling med citrongrädde och pinjenötter

Till 4 portioner behöver du:
600g kycklingfilé eller kycklinglår
smör att steka i
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
saften från en halv citron
salt och peppar
1 tsk örtkrydda
1 dl pinjenötter

Rödkål/vitkål
– Jag tänkte servera smörstekt rödkål toppad med pinjenötter till!

300g tomater
300g haricots verts – Originalreceptet ger kokt haricot verts med rostade pinjenötter och tomat som serveringsförslag.

1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i smör/olja.
2. Pressa eller riv i vitlöksklyftorna. Fräs en stund!
3. Tillsätt kryddorna och slå på grädden. Pressa i citronen och låt puttra tills kycklingen är klar.
4. Under tiden rostar du pinjenötterna i en torr stekpanna.

Smaklig måltid! 🙂

Kommentera