On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Croque Monsieur (varm macka) Recept – LCHF/Glutenfritt

Publicerad den 29 september 20123 november 2016 av linapetersen

Brödet jag gjorde till mina Croque Monsieur blev otroligt fluffigt och gott. Vi åt det som frukostbröd dagarna efteråt. Så jag tänkte göra en laddning att ha i frysen. Det var väldigt lätt att göra och har man redan brödet klart blir ju själva rätten, Croque Monsieur, eller varm macka, otroligt snabblagad. Jag fyller mina med rökt skinka, smakrik ost och dijonsenap men det går såklart att fylla med precis vad som helst.
Här får ni receptet på själva brödet:

Bröd
5 stora ägg
1 msk vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
2,5 dl riven ost
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 190 grader varmluft eller 210 grader vanlig.
  • Vispa äggen pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och osten. Blanda ner i äggen tillsammans med vispgrädden och låt stå och svälla i minst 5 minuter.
  • Klä en form ca 25×20 cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Ta sedan ut brödet för att svalna och skär det i fyrkantiga rutor. När du sedan ska göra din croque monsieur så delar du en ruta på mitt itu så att du får två skivor. Smöra båda skivorna och fyll sedan med valfri fyllning. Exempel på fyllning är tex skinka, ost, färskost och lite dijonsenap. lägg sedan ihop dina två skivor och stek i rikligt med smör och koskoolja utan smak tills brödet fått fin färg.

20130817_104454.jpg

img_20161103_094215.jpg

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Recept och middagstips

Inläggsnavigering

← Varm choklad – LCHF
Kyckling med citrongrädde och pinjenötter →

3 reaktioner på “Croque Monsieur (varm macka) Recept – LCHF/Glutenfritt”

  1. Pingback: Bunkra upp med bröd « Lina Petersen
  2. Pingback: En bättre anledning till croque monsieur? | Lina Petersen
  3. Pingback: bayer leverkusen shirt

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞 S t e k t  B a n a n 🍌 En ny vana ~ dag 3 ✨️

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema
 

Laddar in kommentarer …