Croque Monsieur (varm macka) Recept – LCHF/Glutenfritt

Brödet jag gjorde till mina Croque Monsieur blev otroligt fluffigt och gott. Vi åt det som frukostbröd dagarna efteråt. Så jag tänkte göra en laddning att ha i frysen. Det var väldigt lätt att göra och har man redan brödet klart blir ju själva rätten, Croque Monsieur, eller varm macka, otroligt snabblagad. Jag fyller mina med rökt skinka, smakrik ost och dijonsenap men det går såklart att fylla med precis vad som helst.
Här får ni receptet på själva brödet:

Bröd
5 stora ägg
1 msk vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
2,5 dl riven ost
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 190 grader varmluft eller 210 grader vanlig.
  • Vispa äggen pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och osten. Blanda ner i äggen tillsammans med vispgrädden och låt stå och svälla i minst 5 minuter.
  • Klä en form ca 25×20 cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Ta sedan ut brödet för att svalna och skär det i fyrkantiga rutor. När du sedan ska göra din croque monsieur så delar du en ruta på mitt itu så att du får två skivor. Smöra båda skivorna och fyll sedan med valfri fyllning. Exempel på fyllning är tex skinka, ost, färskost och lite dijonsenap. lägg sedan ihop dina två skivor och stek i rikligt med smör och koskoolja utan smak tills brödet fått fin färg.

20130817_104454.jpg

img_20161103_094215.jpg

3 reaktioner till “Croque Monsieur (varm macka) Recept – LCHF/Glutenfritt”

Kommentera