Brödet jag gjorde till mina Croque Monsieur blev otroligt fluffigt och gott. Vi åt det som frukostbröd dagarna efteråt. Så jag tänkte göra en laddning att ha i frysen. Det var väldigt lätt att göra och har man redan brödet klart blir ju själva rätten, Croque Monsieur, eller varm macka, otroligt snabblagad. Jag fyller mina med rökt skinka, smakrik ost och dijonsenap men det går såklart att fylla med precis vad som helst.
Här får ni receptet på själva brödet:

Bröd
5 stora ägg
1 msk vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
2,5 dl riven ost
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 190 grader varmluft eller 210 grader vanlig.
  • Vispa äggen pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och osten. Blanda ner i äggen tillsammans med vispgrädden och låt stå och svälla i minst 5 minuter.
  • Klä en form ca 25×20 cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Ta sedan ut brödet för att svalna och skär det i fyrkantiga rutor. När du sedan ska göra din croque monsieur så delar du en ruta på mitt itu så att du får två skivor. Smöra båda skivorna och fyll sedan med valfri fyllning. Exempel på fyllning är tex skinka, ost, färskost och lite dijonsenap. lägg sedan ihop dina två skivor och stek i rikligt med smör och koskoolja utan smak tills brödet fått fin färg.

20130817_104454.jpg

img_20161103_094215.jpg

Du kanske också gillar …

3 kommentarer

  1. […] vi halverar kolhydraterna. Inte så dumt va? När knäckebrödet är klart åker en laddning med “croque-bröd” in i ugnen. Om jag och min sambo fortsätter att gå i myskläder hela dagen och inte kommer in […]

  2. […] Det finns många anledningar till att göra croque monsieur till middag, frukost eller lunch. En av dom största anledningarna är att det är så fruktansvärt gott! Är du sugen på att prova? Kanske hittar du någon starkare anledning? Här har du receptet […]

  3. bayer leverkusen shirt

    This is great blog, I will certainly be back.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: