Här har ni receptet på den otroligt goda pizzabotten, gjord på bland annat riven halloumiost. Tänk på att den här typen av ost är ganska salt så var lite sparsam med saltandet alt salta ingenting alls, för smakens skull.

Till en stor plåt pizza behöver du:
1 hel riven halloumi, gärna ekologisk
2 ägg 
1 dl grädde
4 msk pofiber 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Riv halloumiosten på den grova sidan av rivjärnet.
Blanda ägg och grädde först.
Rör sedan ner den rivna halloumin samt pofiber.

Bred ut smeten till en stor pizza på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Förgrädda botten på 200 grader i ca 10 minuter.

Ta bottnen ur ugnen och fyll nu din pizza med dina bästa pizzatoppings.
Grädda i ugnen igen tills pizzan med tillbehör på, har fått fin färg.

Den här botten går bra att ”lösfrysa” och ta fram allteftersom och fylla med valfria pizzatillbehör när det väl är dags att äta pizza. Ett tips är att då grädda lite mindre, runda pizzabottnar.
Kör hårt!

 

 

Du kanske också gillar …

8 kommentarer

 1. […] pizzabotten som vi provade i torsdags (jag ändrade dock mängden lite grand) Jag har redan ett favorit-recept när det kommer till lchf-pizza men jag är för nyfiken för att bara hålla mig vid ett, så jag var ju tvungen att […]

 2. Vad roligt att du tycker om min pizzabotten, Lina 🙂

  1. Ja! Supersmarrig. Det var dock väldigt längesedan jag gjorde den nu 🙂
   Kul att du tittade in hos lilla mig!

   1. Hittade en länk från din sida, alltid roligt att se när andra skriver om mina recept och talar om var de kommer ifrån 🙂

 3. […] matblogg så därför ligger det två smarriga matbilder först. Det är mina goda wraps, det är vegetarisk pizza gjord på halloumibotten, det är goda chokladbollar (som än sålänge inte har något recept då jag gör dom på en höft […]

 4. Hej tror ni man kan göra den med matlagningsgrädde😊 slut på vanlig
  Tack på förhand Mvh nadia

  1. Hej Nadia! Ja, det tror jag absolut att du kan! Kör hårt 😀 Ha en fin kväll! /Lina

 5. […] as gott! Så skulle jag nog vilja sammanfatta det hela. Receptet till denna pizzabotten hittar ni här! På pizzan hamnade det..tja det ser ni ju på bilden nedan […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: