www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Pizzabotten/Halloumipizza LCHF

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Här har ni receptet på den otroligt goda pizzabotten, gjord på bland annat riven halloumiost. Tänk på att den här typen av ost är ganska salt så var lite sparsam med saltandet alt salta ingenting alls, för smakens skull.

Till en stor plåt pizza behöver du:
1 hel riven halloumi, gärna ekologisk
2 ägg 
1 dl grädde
4 msk pofiber 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Riv halloumiosten på den grova sidan av rivjärnet.
Blanda ägg och grädde först.
Rör sedan ner den rivna halloumin samt pofiber.

Bred ut smeten till en stor pizza på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Förgrädda botten på 200 grader i ca 10 minuter.

Ta bottnen ur ugnen och fyll nu din pizza med dina bästa pizzatoppings.
Grädda i ugnen igen tills pizzan med tillbehör på, har fått fin färg.

Den här botten går bra att ”lösfrysa” och ta fram allteftersom och fylla med valfria pizzatillbehör när det väl är dags att äta pizza. Ett tips är att då grädda lite mindre, runda pizzabottnar.
Kör hårt!

 

 

8 svar till “Pizzabotten/Halloumipizza LCHF”

  1. […] pizzabotten som vi provade i torsdags (jag ändrade dock mängden lite grand) Jag har redan ett favorit-recept när det kommer till lchf-pizza men jag är för nyfiken för att bara hålla mig vid ett, så jag var ju tvungen att […]

  2. […] matblogg så därför ligger det två smarriga matbilder först. Det är mina goda wraps, det är vegetarisk pizza gjord på halloumibotten, det är goda chokladbollar (som än sålänge inte har något recept då jag gör dom på en höft […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: