Du behöver:
500 g keso/cottage cheese
3 ägg
3 dl grädde
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosnötsmjöl
2-3 st finriven bittermandel eller efter tycke & smak
1 krm vaniljpulver
2-3 msk sötning ex ekologisk honung, sötningsmedel, kokossocker
Mandelspån som dekoration
Gör såhär:
Vispa äggen lite pösigt och tillsätt sedan keso och grädde.
Vänd ner mandelmjöl, den finrivna bittermandeln, vaniljpulver och ev sötning. Blanda försiktigt.
Tillsätt sötning efter smak.
Häll ostkakan i en form.
Toppa med mandelspån som dekoration, ej nödvändigt.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 30 minuter.
Efter halva tiden toppade jag med extra mandelspån, som dekoration.
Ta ut och låt svalna en stund innan ni vräker i er 😉
Till min ostkaka gjorde jag en egen hallonsylt. Mest för att prova. Jag tinade då ungefär 2dl hallon i en kastrull tillsammans med 1dl vatten. Tillsatte vaniljpulver och sötning och lät det koka upp. Efter uppkok blandade jag försiktigt ner guarkärnmjöl som är en naturligt glutenfri redning men man kan också välja att tillsätta 2 msk chiafrön för att få tjockare konsistens på sylten. Lät den svalna och serverade tillsammans med ostkakan. Det blev succé!
Ostkakan är oerhört god att äta med bara kanel på också. Påminner lite om mannapudding, mums!