On a self healing journey

Själsmående & Välmående – Personlig hållbarhet & Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Reflektion & Känslor – Livet på landet

Meny
  • Recept & Middagstips
    • Fisk & Skaldjur
    • Kyckling & Höns
    • Kött & korv
    • Mejerifria tips (Paleo)
    • Periodisk fasta (16:8)
    • Soppor & Grytor
    • Tillbehör, Sås & Röror
    • Vegetariskt
  • Bröd & matiga bakverk
  • Desserter & Bakning
  • Frukostinspiration
  • Personlig utveckling & reflektion
  • En liten bit av vardagen
  • Vem är Lina?
Meny

Saftiga småbröd – LCHF

Publicerad den 19 september 2012 av linapetersen

Till 24 stycken frallor behöver du:

6 ägg
120g creme fraiche
2dl vispgrädde
200g smör, smält
200g keso
100g mandelmjöl
100g linfrö
100g solroskärnor
100g Fibrex
20g Fiberfin
20g Fiberhusk
4 tsk bakpulver

Så här gör du:
Vispa ihop ägg, creme fraiche, smält smör och grädde i en bunke.
Vattna ur keson och tillsätt den i bunken.
Blanda samman alla torra ingredienser i en egen skål och tillsätt dem sedan i bunken med äggblandningen.
Låt degen stå och svälla i ca 10 minuter innan du formar små bullar och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda frallorna mitt i ugnen i 175g i ca 20 minuter.

Dela detta inlägg (eller skriv ut recept):

  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade inlägg

kategori: Desserter & Bakning

Inläggsnavigering

← Soppa med köttfärs och vitkål
”Vad blir det för mat?” – Pyttipanna →

1 reaktion på “Saftiga småbröd – LCHF”

  1. Pingback: Joggingrunda och skolstart! « Lina Petersen

Lämna ett svarAvbryt svar

SÖK EFTER RECEPT & INLÄGG

Häng med mig på instagram @linapetersen.se

Jag har blivit med kurs 🙌🏻 God morgon söndag 🍂 Fick hem lite magi från @soulicollective ✨️ Du mår inte bra - men du mår lite för bra för att få hjälp 😶 F a s t e b r y t 🍽 F a s t a - 36 h and still counting ⏱️ Bananscones 🍌 Y i n Y o g a 🧘🏼‍♀️ Bovetelimpa med kardemumma & lingon 🍞

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Lina Petersen

Kategorier

© 2023 On a self healing journey | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema