www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Middagstips och i-landsproblem

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Jag har stått i köket en stund och fixat och donat. Fräst i stekpannan och hackat som värsta mästerkocken. Om inte annat kände jag mig som en mästerkock när jag finhackade vår egenodlade chili, färsk basilika och slängde det i stekpannan.
Provade ett nytt recept idag som blev otroligt bra. Det gick snabbt vilket alltid är uppskattat såhär på en tisdag och det smakade riktigt, riktigt gott!
Ugnsgratinerad paprika med rökt skinka.
Hackade ½ gul lök, en färsk chili och lite färsk basilika och fräste det i smör. Dela den rökta skinkan i små bitar och slängde även ner den i stekpannan. Klickade i ca 1½dl creme fraiche och kryddade med salt och peppar. Delade 2 paprikor och lade på en plåt. Fyllde paprikahalvorna med röran och strödde över riven ost.
In i ugnen i 225grader i ca 15 minuter och sedan var det klart. Jättemumsigt!
🙂
Så, här sitter jag nu. Mätt och belåten laddar inför hollywoodfruar och funderar på vilket te jag skall dricka till det. Tänkte även måla mina naglar men om jag inte ens kan bestämma mig för te så kan ni säkert räkna ut hur bra det går med att bestämma vilken färg naglarna skall få… Dessa i-landsproblem.

Efter jobbet idag stod det storhandling på mitt schema. Puh, vilken handling det blev. Jag har varit riktigt trött idag, tisdagarna är alltid värst för mig. Så det blev en otroligt lång, seg och snurrig handling. Att jag sedan stötte på folk som jag kände lite då och då gjorde inte saken bättre. Jag vill nästan be om ursäkt för att jag var lite efter men så trött jag var i skallen när jag gick där på ICA har jag inte varit på länge. Jag orkade inte tänka. Men jag fick till det tillslut och kom hem med riktigt bra grejer. Så nu är både jag, kylen och frysen laddade för många nya och goa recept denna veckan. Bra bra!
Det sköna med att vara såhär trött är att jag vet att jag kommer somna som en stock sedan. Underbart.
Tänkte kika runt på lite bloggar, så att jag håller mig uppdaterad vetni och så hörs vi kanske efter mina älskade Hollywoodfruar. Ciao så länge!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: