Är i köket och experimenterar denna trista söndag. Har fått gjort en plåt med knäckebröd så det doftar redan gudomligt gott i lägenheten. I frysen ligger en rulle med Chocolate chip-deg och ”vilar”. Den skall ligga där i ca 20 minuter till sedan skall den skäras i skivor och gräddas i ugnen. Jag hoppas och tror att kakorna kommer bli riktigt goda.
Jag hittade ett recept och gjorde om det till ett lågkolhydrats-recept. Det kan ju inte vara svårare än så? 😉
Det blir ju dessutom glutenfritt också vilket är toppen.
Jag har hittills bara smakat på degen och den var suuuuupergod så antagligen blir kakorna ännu godare.
Observera att receptet är från 2012 och jag har inte bakat kakorna sedan dess men jag minns att jag tyckte dom blev goda men att dom är som allra godast dagen efter.
Linas Chocolate chip cookies – LCHF
Det här behöver du:
120 g mjukt smör
0.5 dl Stevia strö (alternativt annan sötning efter smak)
1 st ägg
0.75 dl kokosnötsmjöl
0.5 dl kokosflingor
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
20-25 g choklad (minst 70%)
Vispa det mjuka smöret och sötningen i en bunke så att det blir lite poröst. Vispa med andra ord ganska så länge.
Tillsätt ägget och vispa lite till.
Blanda ihop det torra ingredienserna och häll i bunken tillsammans med det andra.
Blanda/vispa ihop allting till en jämn smet.
Grovhacka/riv chokladen och blanda ner den i smeten.
Rulla in kakdegen i plastfolie eller bakplåtspapper till en rulle som du gör ungefär lika tjock som du vill ha kakorna sedan.
Lägg i frysen i ca 20 minuter för att vila.
Ta ut rullen och dela kaksmeten i cm-tjocka skivor. Grädda i 175g i ca 15minuter.
(Baktiden varierar beroende på ugn så håll koll på dina cookies så att dom inte bränns).
Sådana här cookies går ju att variera i all oändlighet och man kan smaksätta dem med precis vad som helst. Jag tänker mig att man har detta som ett grundrecept och sedan smaksätter man med vad som faller en in.
Jag kan tänka mig att det blir en succé att tillsätta grovhackade nötter tillsammans med den mörka chokladen, likaså rivet apelsinskal.
Alltså jag har tänkt att göra dessa sen du la ut receptet. Har till och med lagt mjölet i en påse för att ta med till pappa 😉
Blev dem goda??
JA! Supergoda men det behövs inte så mycket sötning som jag skrev i receptet. Jag tyckte dom blev aningen för söta faktiskt, konstigt nog 😉 Hade 70%ig choklad, blev superbra. Hade nog tyckt att dom kunde bli lite större men det beror ju på hur tjock man gör rullen 🙂
Ett bra grundrecept för kakor, helt klart! Sedan har jag testat et par andra en annan gång med med ”crisp” i. Dom liknar nog mer ”vanliga” cookies än vad dessa gjorde men dom här blev braaaa 🙂
Hej!
Dessa cookies ser jättegoda ut, så jag tänkte testa baka detta recept idag. Jag undrar bara först hur många cookies det ungefär blir på en sats?
Tack på förhand!
Hej Sofia!
Åh, jag missade att du skrivit en kommentar till mig, sorry för det 🙂
Fick du bakat kakorna? 😀 Hur många fick du ut? Det var längesen jag bakade dom nu och beroende på hur stora man vill ha dom men jag tror att jag fick ut ca 10-12 stycken kakor 🙂
Ha en skön söndagkväll!
Blir dom verkligen så fina? Dessa ser ju helt vanliga ut?
Hej Ingrid, det var otroligt längesedan jag bakade kakorna så minns inte hur mina brukade se ut men jag minns att dom är riktigt goda. Just vad gäller den här bilden så bör det framgå att den är lånad från Google, förr fotade jag inte lika mycket som nu och då brukade jag alltid skriva det. Ber om ursäkt för om bilden är missvisande. Men prova kakorna vetja. Tack vare din kommentar så tror jag nog att jag tar bort bilden så inte fler blir förvirrade. Huvudsaken är att baka goda kakor snarare än snygga. Tack för din kommentar 🙂