www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Rostbröd – Low Carb

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


På begäran lägger jag upp receptet på rostbrödet som jag fick tummen ur att prova i helgen. Har fryst in mitt och jag måste medge att det känns lite lyxigt att ha rostbröd i frysen 😉
Jag hittade receptet hos Mariann och valde att dra ner aningen på kokosnötsmjölet och istället tillsätta 1dl fibrex så jag ger er receptet på hur jag gjorde, helt enkelt.
Ett tips är att inte skippa saltet i detta brödet eftersom kokosnötsmjölet upplevs ganska sött så behövs saltet för att rätta till det hela lite, tycker jag! 🙂

Rostbröd – Low Carb

Ingredienser:
10 ägg
50g smält smör
 ½-1 tsk salt
1,5dl kokosnötsmjöl
1dl fibrex
1tsk bakpulver

Gör så här
Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret, salta och blanda runt.
Tillsätt till sist de torra ingredienserna. Smöra och ”bröa” formen med sesamfrön och häll i  smeten. Toppa med sesamfrön eller vallmofrön.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter.

När du sedan rostar brödet rekommenderas att rosta det riktigt hårt eller att köra det två gånger i rosten. Då blir det perfekt!
Det här brödet lär ju vara supergott att göra varm macka i ugnen med också.
Kör hårt!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: