Solrosbröd – LCHF/GI

Denna regniga torsdag passar jag på att provbaka ett nytt bröd. Skall strax ta ut det ur ugnen och det luktar helt gudomligt gott, här i lägenheten. Det kommer sitta perfekt med en mysig fika på nybakat bröd, te och lite tända ljus.
Märks det att jag gillar hösten?
Receptet hittade jag på Åses blogg men valde att hoppa över den rivna osten. Ni borde ha lärt er vid det här laget att jag helt enkelt inte kan låta bli att ändra i recepten.

Här får ni grundreceptet: Solrosbröd LCHF/GI

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna.
Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ihop allting i en bunke och låt stå en liten stund.
Häll i en liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor.
Grädda i ca 20 minuter.

Kommentera