Måste bara dela med mig av en sak. Jag fick ett nyhetsmail ifrån Bodystore.com igår och jag blev faktiskt lite glad. Som vanligt var det bra priser och tips på produkter men det var inte det som fångade min uppmärksamhet.
Utan längst ner i mailet fanns det ett recept på LCHF – proteinbars, så att du kan göra dina egna. Hur bra som helst!
Jag läste såklart igenom receptet och såg direkt att det går att få ner kolhydraterna ytterligare lite till, jag kan ju inte låta bli, haha.
Men när det står cashewnötter som första ingrediens är det inte så svårt att räkna ut att man enkelt kan byta ut dom, för att dom innehåller mycket kolhydrater, till någon annan nöt. Simple as that!

Jag tänkte faktiskt dela med mig av receptet till er. Jag fick inspirationen ifrån Bodystore och gjorde om det till ett eget recept, med mindre kolhydrater.
Jag och min kompis satt nämligen för ett tag sedan och pratade om just proteinbars. För dom flesta är det väl ingen nyhet men en majoritet av de proteinbarer som finns på marknaden klassas ju mer som godis än som tillskott till träning eller som ett alternativt mellanmål. Jag har kollat runt en hel del eftersom att jag efter träningen ibland blir vrålhungrig men det är inte alltid som det passar att äta. Då var jag nyfiken på proteinpulver.
Oftast får man i sig tillräckligt med protein genom maten, så det är inget att oroa sig för om man inte har något tillskott.
Jag vill tillägga att jag inte är utbildad eller utser mig som kunnig inom detta området, detta är enbart mina tankar och idéer kring kost och hälsa. Så blir det inga missuppfattningar 🙂

Jag vill helt enkelt bara dela med mig av mitt recept på hur du kan göra dina egna proteinbars, för att jag tyckte det var lite kul eftersom jag och min kompis själva pratat om just proteinbars och när du har gjort dom själv så har du ju stenkoll på vad det är du stoppar i dig! Det tycker vi om! 🙂
Sätter punkt där och delar med mig av receptet istället.

Linas proteinbars – LCHF/Glutenfria


Du kanske också gillar …

4 kommentarer

 1. Tack för receptet. Mina första bars står i kylen nu för att chokladen ska stelna.
  EVA

  1. Varsågod! 🙂 vad roligt! Dom är som godis. Trevlig kväll!

 2. Heej!
  Inser att jag kanske är lite sent ute med att kommentera eftersom ditt inlägg skrevs för nästan två års sedan, men vad tusan 😉
  Jag fullkomligt älskar ditt recept på bars, och jag har nyligen börjat ”experimentera” lite i köket. Det jag dock har lite svårt att hitta på internet är hur man gör bars med ett överdrag som inte innehåller choklad. Tänkte höra mig för om du har några tips eller idéer på hur jag skulle kunna mixa ihop en god bar (helst så lite kolhydrater som möjligt) med något smarrigt överdrag? 🙂

  Kram, kram
  Emilia

  1. Hej Emilia! 🙂
   Haha, ingen fara. Kul att du gillar receptet tycker jag 🙂
   Hm, jag vet inte om jag har något bra svar på ett överdrag men jag har tips på vad du kan göra istället för choklad. Jag har testat att göra mina bars, hela receptet fullt ut, men skippat det sista steget att doppa dom i choklad. Alltså bara bars! Väldigt gott men aningens kladdigt. Annars kan jag tipsa om att rulla dina kladdiga bars i krossade nötter innan du ställer in dom i kylen 🙂
   🙂
   Kram!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: