Tips på bröd

Det här receptet var från början ett GI-recept. Men jag ville få ner kolhydraterna ytterligare så jag gjorde en egen variant av brödet och det blev riktigt lyckat. Prova vetja! 🙂

Ingredienser:
1 ägg
2 dl vatten
1 dl grädde
1/2 tsk salt, ca
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön (jag tog hälften krossade och hälften hela)
1 dl fiberhavregryn
2tsk bakpulver

1dl dinkel fullkornsmjöl
1½dl kruskakli

Så här gör du:
Blanda alla ingredienser men vänta med mjölet och bakpulvret.
Låt degen stå och svälla i ca 10 minuter. Havregrynen och kruskaklin gör att degen blir lite gröt liknande.
Tillsätt mjölet och bakpulvret, blanda väl och klicka sedan ut till små platta kakor på en plåt.
Grädde i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

Kommentera