En ny hobby?

Har fått lite av en ny hobby eller i alla fall hittat något nytt att lägga min tid på när jag inte har något att göra. Min sambo undrar om jag aldrig blir nöjd men jag vill inte se det så. Jag gillar att experimentera i köket och att testa nya recept. Hela tiden! Han menar att han har typ 4 olika frukost-varianter han äter och att det funkar fint medan jag hela tiden ska sträva efter något nytt och något annat. Men jag är helt enkelt en nyfiken typ!
Sedan skall det erkännas att jag saknar bröd. Det har utan tvekan varit det tuffaste för mig. Men jag ser det mindre och mindre som ett problem för idag finns det så otroligt många bra recept på lågkolhydratsbröd. Jag har testat en stor del av dom och även experimenterat helt på egen hand så nu har jag en liten samling med olika recept som passar mig och det känns helt grymt bra!
Idag hittade jag ett recept på ett GI-bröd som jag trixade lite med och vips så hade jag ett LC-bröd istället (och där har ni min nya hobby, att omvandla recept ;)). Påminner otroligt mycket om scones och man kan säkert dra ner ytterligare på kolhydraterna men jag blev nöjd och brödet blev gott!
Jag fick ut 13st bröd på min plåt och med 1dl fiberhavregryn samt 1dl dinkel fullkornsmjöl så blir det nästan 3,5 kolhydrater per skiva. Inte så illa, eller hur? Det här är inget bröd som jag kommer att äta varje dag men det blev otroligt gott och kul med ett bröd som inte är som en degklump eller smakar sött av mandel/koksnötsmjöl – tycker jag.
Så, någon extra kolhydrat i skadar inte mig. Det är något man kan unna sig ibland. Hellre någon kolhydrat mer i långsam form än dom low carb bröden som numera finns i affären där det ändå är vetemjöl i. Det här brödet har jag bakat själv och jag vet precis vad som är i det. Bara det känns bättre!
Jag använde fantasin och slängde ihop ett egetkomponerat lågkolhydratsbröd. Det blev riktigt bra och Mikael har redan godkänt det.
Recept på dessa två bröd kommer i varsina inlägg, lite senare.
Efter att ha varit i bak-svängen en stund gjorde jag även en laddning med coleslaw (utan morot bla), blir gott ihop med lite lövbiff om en stund.
Provade även att torr-rosta lite kokoschips och fy tusan vad gott det blev. Perfekt snacks när man blir lite sugen.
Innan min svängom i köket så hade jag en härlig förmiddag tillsammans med vovven och Mikael.
Vi vaknade i bra tid, tog varsin kaffe och gav oss sedan ut på en långpromenad i skogen. Man borde börja varje dag sådär.
Det har varit en bra, lugn och skön lördag hittills som ni säkert förstår och vi tänkte fortsätta i samma spår.

Kommentera