Ett av mina missions idag är att baka bröd!
Jag hittade receptet hos Åse för ett ganska bra tag sedan men jag tycker fortfarande detta brödet är ett av dom bästa LCHF-bröden som finns 🙂

4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
100 g blandade nötter tex paranötter och valnötter
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1½ msk brödkryddor brukar hoppa över det 🙂
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso naturell
6 ägg

Dekoration:
2 msk solrosfrön

Sätt ugnen på 175 g.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt och häll över i en bakplåtsklädd brödform. (Jag brukar smöra formen och sedan klä den med ett bakplåtspapper)
Strö över solroskärnorna och sätt in på nedersta falsen i ca 1 timme.

Du kanske också gillar …

2 kommentarer

  1. […] Men den som håller koll på bloggen i veckan kan i alla fall förvänta sig en del nya recept. Brödet jag gjorde förut är inte ett nytt recept men ack så gott! Har gjort det flera gånger tidigare […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: