www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

”Men vad äter du istället för ….?”

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Det finns ju ett uttryck som lyder ”sjön suger” och jag är inte sen om att hålla med där. Jag tycker verkligen det stämmer.
Att packa kylväskan för en heldag på havet är la inget svårt, eller?
Baguette med någon god röra, mackor med olika sorters pålägg, melon, kex att knapra på, saft, pasta-sallad? Någon som känner igen sig? Det var väl ungefär så vår kylväska såg ut för några år sedan.
Efter att man lagt om kosten stöter man på såna här ”hinder” i vardagen lite då och då och det kan vara svårt att tackla dom och tänka om.
Jag tänkte på detta senast idag när jag, mamma och pappa var ute med båten och det var dags att duka fram till lunch.
Så jag tog en bild på min lunch, som ett tips till er som fortfarande ställer frågan ”men vad äter du istället för …..då?”
Jo, istället för mackor hade min kära mamma slängt ihop sin otroligt goda tonfiskröra, en enkel sallad, kokt ägg och till det hade vi vatten (både vanligt och kolsyrat) och finn crisp för den som ville ha.
Hur gott som helst (tonfiskröran är inte att leka med) och det är ju inte krångligare än att göra pasta-sallad, eller hur?
Det går ju till och med fortare att koka ägg än pasta 😉 hihi!
Vill man göra det ännu enklare för sig kan man äta en burk med makrill i tomatsås tillsammans med en klick majonäs, det förutsätter att man gillar makrill i tomatsås, förstås.
Avokado är otroligt gott, i alla sallader och mättar bra. Mamma hade även med sig keso och färska bär till efterrätt, mums. Det blev dock inte så mycket keso för vår del, vi nöjde oss med bären. Gott att gå och småplocka!
Jag ville helt enkelt bara dela med mig av denna tanke, som slog mig idag när vi var ute på ”sjön”. Att vår kylväska har ändrat innehåll, till det bättre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 svar till “”Men vad äter du istället för ….?””

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: