www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Linas Low Carb-knäcke

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Här har ni receptet på det goda GI-knäcket jag pratat om.
(Har experimenterat med detta recept och halverat kolhydratmängden. Tidigare var det 2dl dinkelmjöl fullkorn, enbart. Ändringarna har jag skrivit med kursiv stil!)
Det är som sagt 2dl dinkel fullkorn i men slår man ut det på en plåt, vilket get ungefär 30 bitar så blir det mindre än 2g kolhydrater per knäcke-bit. Helt okej med andra ord! Eller mer än okej, tycker jag. För jag behöver väl inte skriva att det är otroligt gott? 😉

Ingredienser

1 dl dinkelmjöl fullkorn
1dl
pofiber
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
½ dl linfrö
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Blanda ihop alla ingredienserna och tillsätt till sist det varma vattnet.
Blanda väl och smeta ut på en bakplåtsklädd plåt. Jag brukar lägga smeten emellan två bakplåtspapper, kavla och ta bort det översta pappret innan gräddning. Smidigast så!
Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
Ett tips är att hålla koll på brödet efter ca 40 minuter eftersom grädd-tiden är olika i olika ugnar.

Ett svar till “Linas Low Carb-knäcke”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: