Här har ni receptet på det goda GI-knäcket jag pratat om.
(Har experimenterat med detta recept och halverat kolhydratmängden. Tidigare var det 2dl dinkelmjöl fullkorn, enbart. Ändringarna har jag skrivit med kursiv stil!)
Det är som sagt 2dl dinkel fullkorn i men slår man ut det på en plåt, vilket get ungefär 30 bitar så blir det mindre än 2g kolhydrater per knäcke-bit. Helt okej med andra ord! Eller mer än okej, tycker jag. För jag behöver väl inte skriva att det är otroligt gott? 😉

Ingredienser

1 dl dinkelmjöl fullkorn
1dl
pofiber
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
½ dl linfrö
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Blanda ihop alla ingredienserna och tillsätt till sist det varma vattnet.
Blanda väl och smeta ut på en bakplåtsklädd plåt. Jag brukar lägga smeten emellan två bakplåtspapper, kavla och ta bort det översta pappret innan gräddning. Smidigast så!
Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
Ett tips är att hålla koll på brödet efter ca 40 minuter eftersom grädd-tiden är olika i olika ugnar.

Du kanske också gillar …

1 kommentar

  1. […] wraps. Det blåser halv storm ute, i alla fall ser det ut så, så jag tänkte ta tag i bakningen. Knäckebröden blir nämligen så goda att dom oftast försvinner i ett nafs! Receptet på knäckebrödet har jag […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: