www.linapetersen.se

Själsmående/Välmående – Personlig utveckling – Matlagning – Recept – Livet på landet

Fakir? Kombucha? Proteinpulver?

Lina

Skriver om sådant som vi vanligtvis inte vågar prata om men som vi borde lyfta oftare. Navigerar livet efter trauma och hanterar stora känslor så som sorg & ångest men också lycka, kärlek & feelgood.
Jag gillar att laga mat, baka och jag älskar personlig utveckling så här blandas högt och lågt, djupt och ytligt, reflektion och recept.
Välkommen!

Social Links


Har tv-spelskväll med killarna vilket betyder att jag roar mig på annat håll. Har nästan lusläst det senaste numret av Allt om LCHF (yes, det blev en runda till affären så jag fick hem tidningen) och jag blev precis så inspirerad som man ska bli när man hugger in i en hälsa och kost-tidning 🙂 Perfekt!
När vi ändå är inne på kost och hälsa så sitter lilla jag här med lite funderingar. Har klickat runt en del på internet och läst på lite om fakir, otroligt strikt LCHF, kolhydratsintag noll för att vara exakt.
En fakir-meny kan ju anses lite tråkig och ja, den är otroligt strikt men jag tror att några dagar på/med fakir kan ge en otroligt skjuts i viktminskningen och då syftar jag på min egna. Jag är i en period just nu då jag vill prova och experimentera med min kropp. Det är kul och jag mycket lättare nu när jag själv känner att jag hittat en balans men framför allt förstått hur det ligger till med kolhydrater. Jag trodde ju att jag hade koll på läget men det visade sig att Lina inte alls hade koll.
Har numera läst ut kostdoktorns bok, Matrevolutionen och det trillade inte ner bara en 25-öring utan kanske 5. Skönt!
Rent spontant kände jag att jag ville dela ut ett exemplar till var och varannan kotte i min närhet, haha. Inspirerande, helt klart.
Sedan är jag lite nyfiken på den nya hälsodrycken Kombucha, är det någon som smakat den? Jag är inte ute efter att dricka den regelbundet men kul att prova och kanske ha som alkoholfritt-alternativ eller för att varia sig vad gäller dryck.
Och så funderar jag kring en tredje grej som jag faktiskt tänkt på ett tag nämligen proteinpulver/shake. Jag blir, dom gånger jag tränat lite hårdare, as hungrig efter passet. Jag vill/kan inte alltid slänga i mig en massa mat alla gånger och har då funderat på att få i mig en proteinshake. Självklart äta middag som vanligt men ibland spelar det ingen roll om jag äter ordentligt innan passet, jag blir ändå vrålhungrig efter träningen.
Så återigen har jag googlat runt lite och hamnat hos gymgrossisten. Får se vart detta slutar!
Det här var bara lite tankar såhär på kvällskvisten 🙂
Jag är nyfiken på det mesta och man får ju inte reda på något om man inte frågar eller googlar.

2 svar till “Fakir? Kombucha? Proteinpulver?”

    • Åh, tack för tipset! Ska genast in och kolla 🙂
      En killkompis som kan en del om träning (men som inte riktigt förstått galoppen med lchf…än..) tipsade om whey100 🙂 Och jag själv är lite nyfiken på det stevia-sötade proteinpulvret whey class + 🙂
      Ska kika in det du länkade också!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: