Till 4 portioner behöver du följande:
4 st laxfiléer
300g morötter
1 medelstor zucchini
1 dl pistagenötter
1-2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
olivolja (gärna med citronsmak)
salt och peppar
Gör såhär:
Börja med att tända grillen. (Vi gjorde våra laxfiléer i ugnen, blir ju minst lika gott)
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala morötterna och dela dom på längden. Skala även zucchinin och dela i valfria bitar.
Hacka nötterna grovt och skiva både vitlöken och ingefäran i tunn-tunna skivor.
Lägg grönsakerna i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Strö över dom grovhackade nötterna, den tunt skalade ingefäran samt vitlöken. Ringla över olivolja, vi blandade vanlig olivolja och olivolja med citronsmak.
Strö över lite salt och peppar efter tycke och smak.
Ställ in grönsakerna i ugnen och baka i 20-30 minuter.
Laxen grillar du under tiden eller som vi, slänger in den i ugnen tillsammans med grönsakerna. Vi penslade våra laxfiléer med olivolja, strödde över salt, peppar och sesamfrön.