Glutenfri Chialimpa – LCHF/Paleo/Recept

Gott glutenfritt paleo/lchf-bröd som går snabbt att baka. Jag brukar forma brödet till en limpa men det går lika bra att forma degen till frallor, om man hellre vill det. Jag använder kokosolja med smak så mitt bröd smakar en del kokos, det gillar vi här hemma men är man inget fan av kokossmaken så kanske man hellre vill använda sig av en annan olja eller välja något helt annat bröd att baka. Du hittar en hel drös med glutenfria, mestadels lowcarb och ibland också mejerifria brödrecept i min kategori ”Bröd & Bak – Glutenfrit/LCHF/Paleo”.

En glutenfri Chialimpa

Du behöver:

  • 4 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 dl kokosolja
  • En liten nypa himalaysalt
Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme.
  • Vispa äggen poröst i en bunke.
  • Blanda samman alla torra ingredienserna i en skål och häll försiktig ner dom i äggblandningen tillsammans med kokosoljan. Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  • Låt smeten stå och svälla i 5-10 minuter.
  • Blöt händerna med lite kallt vatten och forma degen till en limpa, på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Kommentera