Glutenfritt Foccacia – LCHF

För gott för att inte dela med sig av men jag tänker inte ta åt mig äran helt då jag enbart gjort några småjusteringar och originalreceptet kommer ifrån Annika Rogneby, har flera av hennes böcker med massor av smarriga lchf-recept i. Så här gör du ett supergott foccaciabröd;

Antal
ca 20 bitar

Ingredienser
4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
10 gröna oliver
Rosmarin
1 liten rödlök mycket grovt hackad
Havssalt, Olivolja

Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen fluffigt.
3. Tillsätt philadelphiaosten och rör slätt.
4. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
5. Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör till en jämn smet.
6. Häll kakan i en långpanna (ca 15×23 cm).
7. Peta ner hackad fetaost, rödlök och finhackade oliver i smeten.
8. Strö över rosmarin och havssalt. Ringla på olivolja.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 

Kommentera