Linas stekpannebröd med rostade sesamfrön – LCHF/Glutenfritt/Paleo

Enkelt stekpannebröd som går snabbt att svischa ihop och grädda i stekpanna. Perfekt att göra om/när du inte har tillgång till ugn som tex i båten eller sommarstugan. Till ett sånt här bröd, 1-2 portioner, använder jag:

2 ägg
3 msk mjölk, grädde eller vatten
½ dl pofiber
1 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1-2 msk sesamfrön
Lite salt
Smör att steka i

Börja med att vispa ägg och vätska. Behöver ej använda elvisp. 
Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda väl. 
Smält smör i en stekpanna, häll i sesamfröna i pannan och rosta dessa först. Ha lite koll så att det inte bränns. 
Häll sedan i smeten i stekpanna, över dina rostade sesamfrön. Blanda runt lite försiktigt så att inte alla sesamfrön hamnar i kanten på pannan.
Stek på hyfsat hög värme tills brödet fått fin färg på båda sidor. 

Dubbla gärna receptet för fler bröd.
Brödet går bra att frysa.

 

Kommentera