Köttfärsfyllda zucchinis med mozzarella & riven ost

Jag har sagt det innan och säger det igen, vardagsmat ska gå snabbt. Jag provade att göra köttfärsfyllda zucchinis och de blev riktigt bra. Samma tänk som vid köttfärsfyllda paprikor i ugnen fast med zucchinis istället. Så här gör du:

Dela 4-6 stycken zucchinis på längden och gröp ur mittendelen på alla halvor. För att få halvorna att ligga still på plåten, utan att välta, hyvla bort lite skal i ”ryggen” på dom så att det blir platt där. Då ligger de bättre på plåten!

Fräs 500 g köttfärs i lite smör. Hacka ner en gul lök och en vitlök. Tillsätt 1 dl tomatpuré, lite salt, svartpeppar och 1 msk oxfond. Rör om! 

Klicka på köttfärsröran på dina zucchinihalvor. Lägg på två skivor mozzarella på varje halva och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, 200 grader, tills osten har fått fin färg.

Kommentera