Min kropp ser fram emot det

Som jag längtar! Flyttpackandet är i full gång nu och det går förvånansvärt bra. Jag brukar ofta stressa upp mig kring sånt här och blir orolig över att vi inte ska hinna med allting men inför den här flytten känner jag mig väldigt lugn. Än så länge iallfall, jag kanske inte ska säga för mycket, haha. Men faktum är att vi har mycket bättre struktur, den här gången, än vid tidigare flyttar och vi har ju börjat i god tid. Vi började ju egentligen att flyttpacka lite smått redan inför fotograferingen av vår lägenhet. Eftersom mäklaren ville ha bort ”så mycket som möjligt” så passade vi på att inte bara ställa undan saker utan faktiskt packa ner saker och ting i lådor. Vi har fått möjlighet till att låna ett stort förråd i källaren så vi slipper ha 70 flyttlådor uppe i lägenheten samtidigt. Otroligt skönt! Jag hade antagligen inte hållit mig lika lugn om allt skulle stå här uppe fram till flytten. Vi bor ju inte sådär superstort, om vi säger så. Så ja, flyttlådorna har börjats att fylla och lägenheten töms sakta men säkert på våra saker. Känns så bra. Faktiskt så himla bra! Jag är så jäkla redo att flytta härifrån så det är nästan inte klokt och jag vet att min sambo också kan skriva under på det där. Det har ju funkat finfint att bo såhär litet, centralt och med allting så nära inpå knuten men nu när vi vet vad som väntar oss där borta, ja då vill vi bara härifrån. Lugnet, havet och naturen, inte lika mycket människor och inte allting så nära inpå, hela tiden. Det ser jag fram emot!

Någonting som min kropp kommer att tycka är skönt, efter att vi flyttat, är att närheten till alla dessa olika restauranger och utbudet till snabbmat kommer att försvinna. Eller inte försvinna helt men minska, drastiskt, om man jämför med hur utbudet ser ut där vi bor idag. Här, där vi bor idag, kan vi välja på allt ifrån italiensk, vietnamesiskt, mexikanskt, peruanskt, persiskt, japanskt och så förstås alla möjligheter till kebab, pizza och just det kinamat och libanesiskt också. För att bara nämna några. I början när vi flyttade hit så gick det fint men i olika perioder har det blivit mer eller mindre hämtmat eftersom det är så otroligt nära till hands. Sedan kan man förstås välja bättre och sämre hämtmat och för vår del har det varit blandat men mest den bättre varianten eftersom både jag och sambon märker skillnad på hur vi mår, när vi äter skräpmat. Och sen en liten period tillbaka då vi började foto lägenheten och knappt fick röra hos här, när det skulle vara tre inbokade visningar och sedan flyttpacka, ja då har det blivit en hel del färdigmat som snabblösning på både middagar och matlådor. Och jag är ju en sån som går upp i vikt bara genom att uttala ordet ”snabbmat” eller ordet ”onyttigt”, haha.
Visst blir det supergoda och fräscha sallader in i mella men det blir eller har blivit mycket annat också och jag känner att jag ”unnat mig” lite väl mycket nu det senaste. Med det här sagt så ser jag och min kropp fram emot att flytta till huset med lite mer ordning och reda på min egna matlagning, bakning och planering kring kost och välmående i allmänhet. Så som jag brukade ha det förr, innan tillgängligheten till snabbmat gjorde mig allt för bekväm. Innan ”flyttperioden” drog igång lagades det minsann mat här också, det är inte de. Det ska bara bli skönt med en striktare kost igen för jag vet ju att jag mår så mycket bättre utav det. Nu är ju halva köket, om inte mer, nedpackat så sålänge njuter jag av möjligheterna till både bra och mindre bra snabbmat, för det går ju inte att sticka under stol med att det förbannat gott ibland och så drömmer jag mig bort till detta huset. Huset. Vårt hus ♥

Kommentera