Vegetarisk pestopytt (LCHF/Glutenfritt)

När vi kom hem ifrån Stockholm i söndags så fanns varken lust eller ork att gå och handla för att laga någon middag. Så det fick bli ett hopplock av vad vi hittade i kylen. Vi lyckades trolla fram en otroligt god, tror vi blev lite förvånade själva haha, vegetarisk pytt!
Så god och förbannat enkel så jag vill dela med mig av hur vi gjorde. Detta är ju snabbmat i sin enklaste form och kan lätt komma att bli en vardagsfavorit.

Det här hade vi i:
½ vitkålshuvud
6-8 st färska champinjoner
2 gullökar
2 förp halloumi 
1 vitlök
1 liten färsk chili
2 – 3 msk pesto
Örtkrydda

Börja med att fräsa pressad vitlök i smör i en stor panna.
Strimla vitkålen tunt, skiva de färska champinjonerna samt gullöken och fräs dessa i pannan tillsammans med vitlöken. 
Tärna halloumiosten och stek den i en egen panna, jag använder alltid torr stekpanna när jag steker halloumiost. 
Finhacka chilin och blanda runt den i grönsakerna. 
Smaksätt med pesto och örtkryddor.
Blanda sedan i den stekta halloumiosten i grönsaksblandningen. 
Rör om och servera! ☺

Kommentera