Krämig fisksoppa (LCHF/Glutenfri)

Fisksoppa är så fantastiskt gott tycker jag och med en pappa som fiskat, i princip i hela mitt liv, så har jag blivit bortskämd med riktigt goda fisksoppor i mina dar (låter som att jag är supergammal 😉 ). Men pappa har aldrig haft något recept som han går efter så han gör olika sorters soppa, varje gång. Kul för oss som äter men också lite svårt för när man har blivit serverad en riktig favorit av pappa så minns han knappt vad han har haft i den, haha, och han minns definitivt inte det till nästa gång det är dags att svänga ihop en god fisksoppa.

Min fisksoppa, som jag lagade igår, blev otroligt krämig och god. Den gick snabbt att göra och är faktiskt inte det minsta krånglig att göra.

För en rejäl laddning, 6-7 portioner:

2-3 stora morötter (äter du strikt lchf så skippar du morötterna)
2 knippen färsk sparris
2 gullökar
2 vitlöksklyftor
3 st laxfiléer, ca 420 g fisk
3 st torskfiléer, ca 420 g fisk
500-600 g sejfilé
8 dl grädde
5 dl vatten
1 förpackning fryst dill alt 1 hel kruka färsk dill
6 msk hummerfond
Lite salt
Vitpeppar
En klick smör

Börja med att skala morötterna och dela dom, sparrisen och gullöken i mindre bitar. Du väljer storlek!
Klicka i en klick smör i en stooor kastrull och pressa i vitlöksklyftorna och fräs vitlöken tillsammans med morötterna, sparrisen, gullöken och dillen.
Häll på grädden, vattnet och smaksätt med fond, salt och vitpeppar.
Låt soppan koka upp och låt den sedan sjuda på svag värme.
Dela all fisk i mindre bitar och lägg i fisken i soppan och låt den sjuda några minuter. Fisken behöver inte alls lång tid för att bli färdig 🙂

 

Kommentera