Scrambled pancakes – Glutenfritt/LCHF

Ni vet när man är sugen på pannkakor men inte orkar ställa sig och steka pannkaka efter pannkaka? Då gör man scrambled pancakes!
Det är galet gott, går snabbt och är mättande.
Går att göra mejerifritt om så önskar 🙂 Då byter du bara ut mängden grädde mot tex kokosmjölk eller mandelmjölk.
Jag själv kör på grädde och det blir helt underbart gott.
Psst! Det är grymt gott att byta ut vaniljpulvret mot kardemumma eller pepparkakskrydda.

Det här behöver du för två portioner:

4 ägg
1 dl grädde + 1/2 dl vatten
3 dl mandelmjöl
1 ½ tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Salt

Såhär gör du:
Vispa ihop ägg och vätska i en bunke.
Tillsätt alla de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.

Häll i hela smeten i en varm stekpanna med smör.
Låt smeten ligga någon minut så att den får en ”bottenyta” innan du börjar scrambla.
Sen ärdet bara att scrambla på.
Dina scrambled pancakes är färdiga när smeten inte längre är ”blöt” och har fått en fin lättfärgad yta.

20160813_358320160813_360820160813_3587Bilderna är redigerade av Hoogens.

Kommentera