Kebab osv (tortillas och kebabsås lchf)

Ah, äntligen lördag!
Lördagar är utan tvekan den bästa dagen på veckan, tycker jag. Att solen skiner, det är vår i luften och att jag är mitt uppe i en tjejhelg med mina favoritpinglor, gör ju inte just den här lördagen sämre. (Dock saknas en pingla men hon tar igen det nästa gång).

I torsdags gjorde jag hemmagjorda tortillas, stekte kycklingfilé i Santa marias kebabkrydda (som för övrigt är ett grymt tips. Innehåller inget socker eller annat trams och är as god), lite färska grönsaker till det och en egen kebabsås.
Kebabsåsen blev förvånansvärt bra. Jag hade inte så höga förväntningar på den, haha. Här snackar vi om en tjej vars svaghet här i livet, bland annat, är kebab och kebabsås. Kebabrulle, kebabpizza, kebabsallad ja alltså all sorts kebab. I löv it!
Så när jag nu ville svänga ihop min egna kebabsås så hade jag inte så höga förväntningar, vilket nog var bra.
Jag tog creme fraiche, lite majonäs, tomatpuré, lite salt och kebabkrydda. Det blev gott och kommer definitivt att göras fler gånger.
Jag tänker den såsen ihop med älgskavskebab (ni vet, man tar fryst älgskav och steker i smör och kebabkrydda, typ som kebab 😉 ) eller som hamburgerdressing?
Ser bara möjligheter med den här såsen. Haha, jag vet, jag är inte riktigt som man ska, men jag blev nöjd med min kebabsås okej? 😀

Receptet på mina tortillas hittar ni här.

Den här gången tog jag dock 2 dl mjölk och skippade riven ost. Funkade bra det också!
Ta hand om er!
/Lina
IMG_20150328_090802

Kommentera