Moussaka – recept

Ni har efterfrågat receptet på den helt galet goda moussakan som jag lagade i veckan. So, here we go:
Det ska sägas också att originalreceptet är ifrån 56kilos härliga kokbok. 

  • 2 stora auberginer
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 dl riven parmesan
  • 3 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 msk oxfond
  • 2 tsk kanel
  • 2 dl riven smakrik ost
  • salt och svartpeppar

 

Värm ugnen till 200 grader.
Skölj auberginen och dela den i skivor, ca 1 cm tjocka.
Finhacka löken och stek den i smör tillsammans med köttfärsen. 
Tillsätt tomatpurén och krydda med salt, peppar, oxfond och kanel. Koka upp och rör om ordentligt.
Vispa ihop grädden, ägget och den rivna parmesanen i en skål.
Smörj en ugnsfast. Varva aubergineskivor och köttfärs i formen. Häll sedan över grädd-och parmesanblandningen.
Toppa med riven ost.
Grädda moussakan i ugnen i ca 30 minuter.
IMG_20141014_213847

2 reaktioner till “Moussaka – recept”

Kommentera