Fläskfilégryta med champinjoner och annat smått och gott

Idag testade vi något nytt till middag, jag och sambon. En fläskfilégryta som fick högt betyg utav båda två. Den blev en favorit direkt skulle man kunna säga och kommer definitivt att göras igen, igen och igen. Perfekt nu till hösten och vintern! Fläskfilégrytan innehåller, precis som namnet säger, champinjoner och annat smått och gott. Inspirationen och grundreceptet kommer ifrån Åsas paleobok men eftersom jag inte är så förtjust i kokosmjölk bytte jag helt enkelt ut den till grädde och vips så var inte denna rätt särskilt paleo längre men förbannat god ändå 😉

Fläskfilégryta med champinjoner och annat smått och gott

1 fläskfilé, ca 600 g
1 msk smör
½ purjolök
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl grädde
soltorkade tomater (jag tog ca ½dl strimlade)
1 näve färsk bladspenat
1 msk grönsaksbuljong
1 msk dijonsenap
½-1 tsk soja svartpeppar

1. Skär fläskfilén i mindre bitar och stek i lite smör. Salta och peppra. Lägg sedan köttet på en tallrik bredvid.
2. Dela purjolök, champinjoner, paprika och fräs sedan detta i pannan.
3. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan igen.
4. Tillsätt grädde, buljong, dijonsenap, soltorkade tomater och den färska spenat. Smaka av med lite soja.
5. Låt småputtra på spisen i ca 5 minuter.

Till detta hade vi smarrig broccolipuré som sambon gjorde. Väldigt gott och otroligt enkelt! Påminner om blomkålsmos men är fastare i konsistensen. Passar till det mesta!

Broccolipuré

2 färska broccolihuvuden
1 msk smör
salt
vitpeppar

1. Koka upp broccolin
2. Häll av allt vatten.
3. Stavmixa broccolin tillsammans med smör och smaka av med salt och vitpeppar. IMG_20140812_175923

2 reaktioner till “Fläskfilégryta med champinjoner och annat smått och gott”

Kommentera