Pestokyckling med sparris och riven parmesan

Middagarna får ju mer än gärna gå snabbt och helst inte vara för krångliga. Den här kycklingen sköter lixom sig själv i ugnen och det gillar jag! När kycklingen, som alltså tillagas i ugnen, börjar bli färdig är det lagom att i lugn och ro fixa tillbehören. Igår hade jag smörstekt sparris med riven parmesan och oliver till min pestokyckling. En bra kombo! Efter att bilden tagits klickade jag även dit lite bearnaisås men den gör sig inte så rolig på bild, tycker jag, så därför fick den vara med först efter att jag fotat 😉

Min pestokyckling med tillbehör görs enkelt så här:

Tina 3-4 kycklingfiléer (jag lägger fram dom på morgonen så är dom tinade och klara, lagom till middagen.)
Dela kycklingen i skivor och lägg dom i en påse. 
Klicka i ca 2 msk pesto i påsen, tillsammans med kycklingen, och blanda runt ordentligt. 
Lägg den pestomarinerade kycklingen i en ugnsfast form. Sprid ut kycklingskivorna så att dom inte ligger på varandra.
Krydda med lite cayennepeppar (om du vill förstås)
Och stek i ugnen på 200g i ca 20 minuter (alt. använd dig utav en termometer för att se när kycklingen är färdig)

När kycklingen börjar bli färdig är det dags att göra tillbehören.
Skölj ett knippe sparris och fräs den sedan i smör på ganska hög värme i en stekpanna. 
När det sedan är dags att servera så lägger du upp sparrisen och river parmesanosten direkt på. 
Servera tillsammans med din pestokycklingen, gärna oliver och en god sås till.
2014-05-27 18.57.34

1 reaktion till “Pestokyckling med sparris och riven parmesan”

Kommentera