Smörstekt vitkål – tillbehör

”Men vad äter du istället för….?” Den frågan har jag fått tusen gånger och då överdriver jag inte. Från människor som blir förskräckta när man säger att man vanligtvis inte äter potatis, pasta och ris. Frågan kommer inte så ofta längre men i början, när vi precis lagt om kosten, kom den ganska ofta och alltid med lite skräckblandad nyfikenhet! 🙂
Men i ärlighetens namn så är det inte så svårt att hitta på tillbehör till våra favoriträtter, det finns ju en hel uppsjö av grönsaker och frukt, så endast fantasin sätter stop! Jag gillar att prova mig fram. Jag provar mycket nytt och ofta hittar jag favoriter som jag fastnar för.

En absolut favorit är smörstekt vitkål! Det är ett tillbehör som passar till nästan allt. Jag använder den gärna till köttfärssås, lax i ugn, kycklingfilé, stek mm. Det går snabbt att svischa ihop, innehåller få kolhydrater och ett vitkålshuvud kostar inte många kronor. Väldigt mycket win! 😉

Gör så här: Strimla vitkålen i tunna strimlor. Alternativt hyvla med osthyveln. 
Fräs strimlorna i smör i en stekpanna på medelvärme. Smaksätt med salt och lite peppar.
Klart att servera!
Det är jättegott att blanda i valnötter eller pinjenötter som får steka med vitkålen i pannan.

Fler tips på goda och enkla tillbehör ”istället för pasta, potatis och ris” hittar du här!


2014-05-15 18.50.572014-05-15 18.57.31

Kommentera