Tjocka revbensspjäll, griljerade med honung och rosmarin

I helgen, eller rättare sagt i söndags så kokade jag tjocka revbensspjäll på spisen. Det är väldigt enkelt och under tiden som dina revben kokar kan du ju pyssla med annat. Det luktar gudomligt gott i hela hemmet efter någon timma på spisen.
Efter själva kokningen så griljerar jag revbenen, allt som oftast, i honung och rosmarin men det går att variera i alla oändlighet. Det är precis så gott som det låter!! Köttet riktigt trillar isär och det smakar extra gott när man vet att dom är lagade ifrån grunden.
Receptet är hämtat ur de härliga paleoskafferiet, hos Jenny & Magnus. Har du inte kikat in där så rekommenderar jag en titt!


Du behöver:

1 – 1½ kg
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1½ dl rött ekologiskt vin
2 lagerblad
6 svartpepparkorn
Havssalt
Till griljering:
 
1 dl honung
Rosmarin
Cayennepeppar


Skala och dela moroten och löken i mindre bitar och lägg i en stor gryta
Skala och krossa två vitlöksklyftor och lägg ner tillsammans med moroten och löken
Häll ner vatten och vin
Lägg ner lagerblad, svartpeppar och salt efter tycke och smakLåt koka upp
Dela revbenen i mindre önskade bitar
Lägg ner revbenen i grytan och sänk till medelvärme
Låt småkoka i 1½ – 2 timmar
Det är klart när du ser att köttet börjar släppa från benen
Ta upp revbenen och låt svalna en aning
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop din glaze och pensla på revbenen
Griljera i ugnen i ca 15 minuter, håll koll så att dina revben inte bränns.
Njut utav ruskigt goda revben!
2014-01-06 18.54.52

Kommentera