Pestolax med fetaost (Favoritlax)

Favoritlaxen är, precis som det låter, utan tvekan en favorit hemma hos oss. En vardagsfavorit. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser, inget krångel med andra ord och sånt tycker vi ju om.

Jag brukar göratill 4 portioner eller mer när jag ändå lagar och så fryser jag in i våra glasmatlådor. Vill man inte använda sig av lax i denna rätten så är det minst lika gott med kycklingfilé. Gör då på samma sätt bara att du helt enkelt byter ut laxfiléerna mot kycklingfiléer.

Du behöver:
4-6 st laxfiléer (frysta eller färska)
2 små burkar creme fraiche alltså 4 dl
1 dl pesto (ta mer eller mindre efter eget tyckte och smak)
150 g fetaost
Vitpeppar

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Lägg sedan laxfiléerna i en ugnsfastform.
Blanda ihop creme fraiche och pesto, smaka av med lite vitpeppar.
Smula i fetaosten i creme fraicheröran och rör runt ordentligt.
Klicka på rikligt av röran på laxfiléerna och ställ in formen i ugnen. Tillaga i mitt av ugnen i ungefär 20-25 minuter, om laxen är fryst.
Antingen går du på känn och kikar så att det får en fin färg eller så använder du termometer och tar ut formen när laxen fått rätt temp.

Löjligt enkelt, snabblagat och förbannat gott!

Jag brukar servera lite olika goda grönsaker till. Antingen smörstekt broccoli, kokta hericot verts, smörstekt strimlad vitkål eller varför inte en god blandad sallad?

img_20160920_131937.jpg

Kommentera