Linas mejerifria våfflor/pannkakor

Igår blev det våfflor till ”middag” och idag blev det pannkakor till frukost. Använde mig utav samma recept båda gångerna och trollade fram riktigt goda ting.
Eftersom jag själv försöker hålla nere på mejerierna och inte hade något mandelmjöl i skafferiet så fick det bli ett litet experiment med smeten igår. Älskar när experiment blir bra redan första gången!

Till ca 7 våfflor använde jag:
4 ägg
2 dl mandelmjölk (går så klart att använda vanlig mjölk eller grädde om man vill det)
3 msk kokosmjöl
½ msk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver (hoppar över bakpulvret vid pannkakor ej vid våfflor)
50g smält smör (går att utesluta)

Vispa ihop ägg och vätska i en bunke.
Tillsätt vaniljpulver, bakpulver, kokosmjöl och fiberhusk. Rör ner det smälta smöret.
Låt smeten vila i 5 minuter innan du sätter igång.
Blir smeten för tjock framåt stekningen så kan du med fördel vispa i lite mer vätska för att göra den tunnare. Det är fiberhusken som gör att smeten blir tjockare med tiden.
Gör du våfflor är det bra att smeta ut smeten i järnet med hjälp utav tex en slickepott eftersom smeten är lite ”tjockare” än smet gjord på vetemjöl.
Kör hårt! 🙂

image

image

6 reaktioner till “Linas mejerifria våfflor/pannkakor”

Kommentera