Linas Kanelbullar (gluten och sockerfria)

Trollade fram lite kanelbullar ur ett brödrecept jag en gång hittade hos Åse på http://56kilo.se
Blev riktigt nöjd med resultatet. Lyx att kunna mumsa på nybakade kanelbullar!

4 ägg
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
2 tsk kokosmjöl
3 msk fiberhusk
4 dl creme fraiche
25 g smält smör
4 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Sötning efter smak

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen pösigt i en bunke!
Blanda ner creme fraichen i bunken. Tillsätt kardemumman och sötningen och blanda runt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och blanda sedan ihop med äggblandningen.

Kavla ut degen mellan två stora bitar gladpack. Hyvla på lite smör. Strö över lite kanel och valfri sötning.
Rulla försiktigt, försiktigt ihop degen till en rulle och skär sedan i bitar.
Lägg bitarna i formar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

image

2 reaktioner till “Linas Kanelbullar (gluten och sockerfria)”

  1. Blir dom som bullar eller blir dom mer som muffin? (Blev så när jag gjorde ett liknade recept) eller blir dom gummiaktiga? (Blev så med ett ytterligare bull recept jag provat ha ha…)

Kommentera