Favoritknäcke – LCHF/Glutenfritt (Recept)

Det här är mitt absoluta favoritrecept när det kommer till knäckebröd! Det är efter detta recept jag gjort dom 4-5 senaste gångerna jag bakat och det blir så himla gott, varje gång.
Receptet har jag fått av en kompis men vart hon i sin tur har hittat det, det vet jag inte 🙂
Jag tänkte hur som helst dela med mig utav receptet för är det något knäckebröd du ska baka så är det detta!

Till 2 plåtar behöver du:

2 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor  
½ msk fiberhusk
0.5 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
Flingsalt

Börja med att blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Inkl flingsalet.
Tillsätt oljan och det nykokta vattnet och rör runt ordentligt.

Dela upp degen på två plåtar, lägg plastfolie över och kavla ut tills den är riktigt tunn med hjälp av en kavel eller händerna.
Grädda i 150 grader varmluft i ungefär 45 min. Håll lite koll på plåtarna under tiden så att ditt knäcke inte bränns. 
Öppna med fördel ugnsluckan lite då och då under gräddning för att ”släppa ut fukt”.

Låt knäcket svalna och bryt sedan i bitar.

6 reaktioner till “Favoritknäcke – LCHF/Glutenfritt (Recept)”

Kommentera