Himmelska frallor – recept

Himmelskt goda frallor! Men jag tänker inte ta åt mig äran på något vis eftersom jag hittade receptet hos Åse för några veckor sedan.
Idag gjorde jag dubbelt recept och lade till lite kärlek! 😉
För 4-6 frallor behöver du:

1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
1 ½ msk fiberhusk
1 tsk salt
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
3 msk smält smör eller kokosfett
1 msk chiafrön (kan uteslutas)

Vallmofrön (eller annan topping) samt uppvispat ägg.

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner i ”äggfluffet”.
Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Rulla försiktigt till bullar (det underlättar om du har blöta händer), lägg på bakplåtspapper och pensla frallorna med det uppvispade ägget och toppa till sist sist frallorna med vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
wpid-20130805_113230.jpg

2 reaktioner till “Himmelska frallor – recept”

Kommentera