Åses kesobröd – recept

Det är lite knäppt men jag riktigt längtar efter att få baka bröd igen. Förstår ni hur gott det skall bli? Jag har inte ätit bröd på över 30 dagar, bara det är helt sjukt. Jag har siktat in på mig på Åses populära kesobröd som tydligen skall vara supergott. Jag lånade receptet ifrån hennes hemsida.

Åses kesobröd!

3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl (Aman Prana)
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli *
3 tsk bakpulver
2 msk deodoriserat smält kokosfett (kan uteslutas)
1 nypa salt

Du kan även addera 1 dl nötter/frön. Tex 1/2 dl hackade hasselnötter + 1/2 dl solroskärnor – för smakens skull.

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Strö eventuellt vallmofrön på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar.

Rosta gärna!!
wpid-IMG_20130329_114129.jpg

En kommentar till “Åses kesobröd – recept”

Kommentera