Provlagade ett recept ur en av mina nya böcker igår. Det var enkelt, gick snabbt och smakade riktigt bra! Tänkte dela med mig 🙂
Jag gjorde några små justeringar i receptet, originalreceptet kommer ifrån Åses bok.
Sesampanerad kyckling med parmesansmör – 4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 1 knippe sparris
- 1 ägg
- sesamfrön
- salt och vitpeppar
Parmesansmör
- 100g mjukt smör
- 1 dl riven parmesan
- flingsalt
Förbered parmesansmöret genom att blanda ingredienserna och rulla in i gladpack och låt stelna i kyl eller frys någon timme innan servering.
Sätt ugnen på 200g.
Panera kycklingen i sesamfrön och stek i smör tills filéerna får en fin stekyta. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen, så att kycklingen blir helt genomstekt.
Under tiden kokar du sparrisen och serverar sedan allting tillsammans. Enkelt och gott!
Kommer definitivt att göras igen. Parmesansmöret kommer vara gudomligt gott till det grillade köttet i sommar också 🙂
Såg farligt gott ut det där!!:D
Ja!! Det var farligt gott och enkelt att göra. Det får du prova någon gång! 🙂