Ceasardressing utan sardeller (!)

Jag gjorde egen ceasarsallad i förra veckan till mig och min sambo och ”dra-mig-baklänges” – vad gott det blev! Det skall erkännas att jag är svag för ceasarsallad, tycker det blir en otroligt bra kombo med kycklingen, den knapriga baconen, parmesanen och så klart den goda dressingen. Jag har aldrig provat att göra det själv tidigare, otroligt konstigt med tanke på hur enkelt det var och hur tokig jag är i denna rätt.
Jag googlade runt på lit recept för att hitta lite inspiration till just dressingen och upptäcker, till min fasa att det är sardeller i(!) Är det möjligt? Förstår att dom är där för att ge sälta men jag är inget fan av att ha mixade fiskfiléer i min dressing 😉 Så, jag valde att göra en dressing utan dessa små fiskar i och det blev gudomligt gott!
Så här får ni receptet på min ceasardressing och för den som inte har stenkoll har man, förutom den goda dressingen, även romansallad, cocktailtomater, rödlök, knaperstekt bacon, kycklingfilé och brödkrutonger i en ceasarsallad (caesarsallad).
Mina brödkrutonger gjorde jag enkelt av mitt egna lchf-bröd. Skar det i tärningar och stekte i smör/olja i stekpannan.

Ceasardressing (utan sardeller):

1 ägg (vissa använder bara gulan, jag slängde i hela)
3 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
2 dl naturell rapsolja
0,5 dl finriven parmesanost
Salt och vitpeppar

Jag mixade allting med min nya, fina stavmixer i tillhörande bunke. Hällde i alla ingredienserna utom oljan och mixade lite först. Sedan hällde jag i oljan, ganska långsamt, samtidigt som jag mixade.
Prova, ni kommer inte att bli besvikna! 🙂

DSC_7809 DSC_7804

7 reaktioner till “Ceasardressing utan sardeller (!)”

  1. Jag lärde mig i Kanada att ersätta sardeller med lite vodka …. sardellerna ger inte bara sälta utan det är lite sting i den. Många ersätter ju sardeller med kapris och det är gott men vodkan till gör susen/Inger

Kommentera