Pepparkakor – LCHF

För en liten stund sedan slängde jag ihop och förberedde en pepparkaksdeg som i detta nu ligger och ”vilar” i kylen. Den skall bakas imorgon! 🙂
Jag tog Ulrika Davidssons grundrecept men gjorde så klart om det lite granna. Jag kan ju inte låta bli, som ni vet.
Har hittills bara tjuvsmakat på degen (läs ätit en hel del) och den var helt gudomligt god. Den både luktar och smakar precis som pepparkaksdeg ska. Lyckan är nästan total och jag skriver nästan medvetet eftersom jag inte bakat dom än. Men smakerna var grymt bra och konsistensen på degen verkade helt perfekt, kommer gå bra att baka ut den till snygga pepprisar!
Delar med mig av receptet för den som vill prova i jul 🙂

Pepparkakor – LCHF (min variant)

2 dl mandelmjöl
100 g smör
0.5 dl sukrin
1 msk pepparkakskryddor (använde Santa Marias färdiga blandning)
0.75 – 1 dl kokosmjöl
½ tsk bikarbonat
2 st äggvitor

 

Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.
Smält smör, sukrin och kryddor i en kastrull. Rör ner mandelmjölet och tag bort ifrån värmen.
Vispa äggvitan hårt i en bunke
Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten.
Tillsätt kokosmjölet och bikarbonaten och blanda om till en fast pepparkaksdeg.
Forma till en rulle och linda in i plastfolie. (Det är nu du lägger den i kylen över natten)

Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av dina snyggaste pepparkaksformar.
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

4 reaktioner till “Pepparkakor – LCHF”

  1. Hej! Tänkte baka sockerfria pepparkakor i år och kom in på det här receptet. Kan man ersätt de olika mjölerna med ex bara fiberhusk eller glutenfri mjölblandning?

    1. Hej Victoria! Kul att du hittade hit 😊 Jag tror inte det blir en bra grej att bara använda sig av fibehusk men att använda en glutenfri mjölmix går ju säkert superbra! Dock får du kika lite på hur mycket av mjömixen du ska använda för att det ska bli bra! Lycka till 🎅

Kommentera