Julen är räddad!

Lyckan är gjord – julen är räddad! Halleluja-moment!! Ungefär så glad blev jag när jag komponerade ihop mitt helt egna lågkolhydrats-vörtbröd och det blev så satans bra! Fruktansvärt gott och jag kan pusta ut, för nu kommer jag minsann överleva julen.
Jag gjorde ett test-bak idag och på första försöket blev det 10 poäng. Behöver inte ändra någonting i receptet, förutom att jag kunde haft limpan inne i 5 minuter till men det är ju en struntsak 😉
Det är bla 1dl dinkelmjöl fullkorn i men jag har räknat ut vad kolhydraterna ifrån mjölet och även veteklin blev tillsammans och kom fram till 1.68g kolhydrater per skiva. MER ÄN OKEJ! Sedan är det lite annat smått och gott i som tillsammans med vörtmixen (en färdig kryddblandning ifrån Santa Maria) blev ett gudomligt gott vörtbröd.
Ni som fortfarande äter kolhydrater i mängder, som inte valt att dra ner på dom, förstår nog inte lyckan som jag känner. Jag kan helt enkelt bara sammanfatta det hela med att julen är räddad!
Förövrigt har vi en väldigt slapp söndag här hemma hos oss. Jag har som sagt bakat lite (gjorde även en sats av mitt goda knäckebröd som brukar försvinna på ett kick) och har precis slängt in middagen i ugnen. Älskar att den sköter sig själv där inne. Till middag, för den som undrar, blir det fläskfilé i ugnen tillsammans med kokt broccoli och ädelost-sås. Mumma!

2 reaktioner till “Julen är räddad!”

Kommentera