Linas hamburgerbröd – Recept LCHF/Glutenfritt

Här kommer receptet på det gudomligt goda hamburgerbröden som också är finfina att ha som frallor! Går utmärkt att frysa in.
Enjoy!

Du behöver:
5 stora ägg

1 msk vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
2,5 dl riven ost
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa äggen och grädden riktigt ”pösigt” med hjälp av en elvisp (vispa minst 2 minuter!)
Tillsätt den rivna osten.

Blanda alla de torra ingredienserna i en separat skål och vänd sedan ner i dem vispade äggen.
Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Klicka sedan ut bullar på en bakplåtsklädd plåt, toppa med vispat ägg och sesamfrön om du vill. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
När jag använder mina frallor som hamburgerbröd strör jag över sesamfrön innan jag gräddar dem i ugnen.

16 reaktioner till “Linas hamburgerbröd – Recept LCHF/Glutenfritt”

    1. Hej!
      Absolut. Det går lika bra att använda vatten eller varför inte mandelmjölk? Den rivna osten kan du skippa men ta då liiite mer vätska. Kör hårt! 🙂

    1. Men jösses, helt missat din kommentar! Ja det stämmer fint Mattias, i med grädden i äggvispet. Jag har korrigerat detta i receptet nu 🙂 Ha det toppen!

    1. Hej Sami, har helt missat din kommentar, ber om ursäkt. Nu har du kanske hunnit testa att baka men jag skulle känna mig fram lite med vätskan, kanske 3 msk mer vätska eller något sådant. Inte för mycket. Du ska kunna forma bröden så det får inte bli för löst.

Kommentera