Här har ni receptet på den otroligt goda pizzabotten, gjord på bland annat riven halloumiost. Tänk på att den här typen av ost är ganska salt så var lite sparsam med saltandet alt salta ingenting alls, för smakens skull.
Till en stor plåt pizza behöver du:
1 hel riven halloumi, gärna ekologisk
2 ägg
1 dl grädde
4 msk pofiber
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Riv halloumiosten på den grova sidan av rivjärnet.
Blanda ägg och grädde först.
Rör sedan ner den rivna halloumin samt pofiber.
Bred ut smeten till en stor pizza på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Förgrädda botten på 200 grader i ca 10 minuter.
Ta bottnen ur ugnen och fyll nu din pizza med dina bästa pizzatoppings.
Grädda i ugnen igen tills pizzan med tillbehör på, har fått fin färg.
Den här botten går bra att ”lösfrysa” och ta fram allteftersom och fylla med valfria pizzatillbehör när det väl är dags att äta pizza. Ett tips är att då grädda lite mindre, runda pizzabottnar.
Kör hårt!
Vad roligt att du tycker om min pizzabotten, Lina 🙂
Ja! Supersmarrig. Det var dock väldigt längesedan jag gjorde den nu 🙂
Kul att du tittade in hos lilla mig!
Hittade en länk från din sida, alltid roligt att se när andra skriver om mina recept och talar om var de kommer ifrån 🙂
Hej tror ni man kan göra den med matlagningsgrädde😊 slut på vanlig
Tack på förhand Mvh nadia
Hej Nadia! Ja, det tror jag absolut att du kan! Kör hårt 😀 Ha en fin kväll! /Lina