Dagens middag

Det är ingen idé att lägga sig på soffan, vi vet ju alla hur det gick igår… Så jag tänkte börjar lite smått med middagen, så blir min sambo glad när han kommer hem. Efter middagen, då blir det minsann soffläge. Jag vill inte hålla på att babbla om den där jäkla förkylningen men det har varit en jobbig dag idag, så mycket kan jag säga.
Så lite middag i magen, soffläge, tända ljus och självklart en kopp te gör nog susen sedan 😉

Dagens middag blir hemmagjord pizza, mums. Har ett recept på en pizzabotten som är ”to die for” som jag tänkte dela med mig av. Receptet kommer ifrån PriMaten, den omtalade restaurangen i Uppsala, där dom serverar ekologisk .. äsch klicka på länken och läs själva! Där ser ni också deras meny. En del av deras filosofi lyder såhär: ”Vi tror att maten vi äter är enormt viktig för vår hälsa. Vi tror också att vi mår som allra bäst om vi får äta det vi ätit under vår långa evolution. Maten som gjort oss till de vi är.”
På deras meny finns bland annat en pizzabotten med halloumiost och i ett av Mat och Hälsas nummer finns receptet på den med. Oj, lång förklaring till ett endaste recept .. Vi har provat några gånger och pizzan blir riktigt god, alltså helt galet god! Men var försiktig med saltet! Halloumiosten är ju salt i sig så att salta tomatsåsen som jag gör själv brukar oftast bli för mycket. Så prova dig fram där.
Receptet kommer i ett eget inlägg efter det här 🙂

Kommentera